was successfully added to your cart.

Soki Choi – VÄNTA, är det…

VÄNTA, är det lukten av “coming to our senses” och politiskt ljumma vindar som kanske är på väg att vända som når min näsa? Vilken vecka: först Macron som vinner över Le Pen (sic!) och nu Moon som tog hem en jordskredsseger i presidentvalet i Sydkorea, vilket bl a utmanar Trumps milt uttryckt omogna politik gentemot Nordkorea och förändrar hela den geo-politiska spelplanen här i Öst. Ok, ok, detta blir ingen snaskig “vad jag har ätit för mumsig snygg mat i Seoul” (för det har jag gjort i mängder), snygga Selfies för att boosta mitt ego (ja, jag har varit på riktigt coola ställen i Singapore och Sydkorea och snygg ibland) eller en personligt utelämnande gråtvideo för att få många likes (finns så många andra). Utan som självutnämnd utrikeskorre (haha), så känner jag mig bara nödd och tvungen att dela med mig av den radikala skillnaden i mitt tillstånd DENNA VECKA jämfört med när jag befann mig i Colorado, USA FÖRRA HÖSTEN. Då när en viss Trump blev president (för övrigt så hölls jag i 3h polisförhör vid US-immigration för att jag hade skämtat om Trump…kändes som jag var med i en film, en dålig sådan) fick jag bokstavligen störningar på mitt centrala nervsystem. Eckhart Tolle skulle ha sagt att din smärtkropp aktiverades!! Som människa brukar vi ju sakteligen vänja oss vid institutionella dysfunktionaliteter sorgligt nog (gäller sjukvård, offentlig sektor, familjer etc). Så någonstans inom mig har jag valt att se Herr Trump som en behövlig om än en bedrövlig påminnelse om att den moderna västerländska civilisationen är gravt dysfunktionell och börjar nå sitt bäst-före-datum med rask takt (tack och lov). Och kanske börjar “Gudarna” nu tycka att det räcker med att “Trickstern” Trump fått obehindrat spela oss ett spratt…för nu har dem börjat släppa in riktigt vettiga politiker på den “Lila” scenen. GRATTIS SYDKOREA (för övrigt Asiens fjärde största ekonomi efter Kina, Japan och Indien, inte alla som känner till) för att ni har valt en “former human rights lawyer” som suttit i fängelse för att ha utmanat dåtidens diktator, och som tror på konstruktiv dialog och öppenhet gentemot Nordkorea snarare än konfrontation och hot a la Trump, och som inte är rädd för att stå upp och säga ifrån mot USA om så behövs. Det ska bli spännande att se hur den politiska såpan utvecklas vidare…tills dess: hav hopp (och ta en massa Selfies under tiden, haha), bättre tider är på väg…

– Soki Choi

Betraktelser och tankar från Soki Choi, just nu utrikeskorre. Alltid uppskattad för vänskap, kunskap och sin historia i Bortom Glastaket.

De åsikter som uttrycks är författarnas egna.

Leave a Reply