was successfully added to your cart.

Sleep Your Way to the Top!

Vi behöver en sömnrevolution! Det påstår Arianna Huffington, grundare av och chefredaktör för tidningen Huffington Post, som tillsammans med tv-kändisen Dr. Oz (eller Mehmet Cengiz Öz, som han egentligen heter, men vem kan komma ihåg det?) bjöd in till en Sleep Clinic i en baskethall i Harlem idag.

– Vi befinner oss mitt i en världsomspännande sömnbrist-kris, som har stora konsekvenser för vår hälsa, våra relationer och prestationer. Den som sover tillräckligt blir mer produktiv, inspirerad och glad, menar Arianna. Dags att vakna upp alltså!

Redan 2010 var Arianna inne på sömnspåret och talade fem minuter på Ted Woman:

På den tillfälliga sömnkliniken kunde man köpa Ariannas nya bok i ämnet; ”The Sleep Revolution”, få instruktioner på yogapositioner som ska intas före sänggåendet för snabb insomning, sova fem minuter i en ”stolen åskbollen-liknande” apparat som förde tankarna till magnetröntgen, prata sömnapné och få en gratis konsultation av en sömnspecialiserad läkare från Mount Sinai-sjukhuset här i stan. Och få komma nära kändisarna, och i bästa fall i tv.

Alla gäster fick ett sömnkit från företaget Somni med oumbärliga sömnattiraljer i etui av fejkad tovad ull innehållande en sovmask, öronproppar, antisnark-plåster att fästa på näsan (på sängkamraten, antar jag), kamomill-te i påsar och en liten flaska lavendelspray att spruta på kuddar och lakan. Möjligen innehållande en väl avvägd dos kloroform. Hur har man någonsin kunnat sova utan detta?

Man kan fundera över hur mycket sömn de amerikanska presidentkandidaterna får. De dyker ständigt upp i nya delstater och talar inför stora skaror. För egen del tror jag att Trump skulle vinna på ett par extra timmar.

Lena Calderon ©2016

Lena Calderon har jobbat med kommunikation i olika former inom de flesta branscher och i många offentliga inrättningar. Nu bor hon i New York för andra gången. Där letar hon upp spännande platser, människor och upplevelser.

Leave a Reply